Čím disponujeme
Varna
Srdcem pivovaru je moderní dvounádobová 15hl varna ohřívaná parním vyvíječem. Varna má nezávislý bojler a nádobu na ledovou vodu pro jednostupňový chladič. Varna je opatřena digitálními průtokoměry. Na varně je možné vařit všemi myslitelnými rmutovacími postupy, včetně 2 až 3 rmutových.
Hlavní kvašení a dokvášení
Hlavní kvašení probíhá u ležáků ve 4 dvouvárečných otevřených spilečných kádích. Pro ležení využíváme 11 stojatých duplexních ležáckých tanků, což nám umožňuje vyrábět opravdu veliké množství ležáku co do množství, tak i rozmanitosti druhů. Tato technologie je velice dobrou kombinací klasické technologie, ovšem doplněné o moderní způsoby sanitace a sterilizace, zaručující vysokou kvalitu produkce.
Pro svrchně kvašená piva využíváme jednofázovou výrobu v CKT tanku, kde provádíme i dryhop.
Sanitace sudů a stáčení
Na sanitaci sudů máme moderní automatickou KEG myčku s jedním roztokem (běžně NaOH) a sterilizaci parou, sud je následně naplněn CO2 a tím je minimalizována i možnost oxidace při stáčení. Stáčení provádíme pomocí CO2 přímo ruční stáčečkou z tanku (nejšetrnější metoda pro pivo).

Pivovar
Jsme znovuotevřený pivovar, který po několika úpravách a vylepšeních začal vařit v lednu 2024. S nadšením vám nabízíme kvalitní piva, která jsou výsledkem našich zlepšení a poctivého přístupu k tradičnímu vaření piva. Vyrábíme tři druhy našeho piva Jožin 10° světlé výčepní, Jožin 11° světlý ležák a Jožin APA 11°.
Naše pivo je vařeno s láskou a péčí o každý detail. Dáváme mu přesně tolik času, kolik potřebuje k dokonalému dozrání, aby si zachovalo plnou chuť, vůni a charakter. Stálá kvalita je v dnešní době jedinou možností jak se udržet na trhu a toho se držíme.